Velmi romantické jídlo. Původně z Francie. Právě tam existuje první zmínka o podobné omáčce ve staré kuchařce z 15. století. Praví Francouzi znají hodnotu lahodných omáček. Podávají se k pokrmům z masa, ryb, zeleniny, těstovin, cereálií a dezertů. V překladu z francouzštiny „omáčka“ znamená omáčka. Poprvé jsem na svatbě mé neteře vyzkoušela dezert z pomeranče, vanilkové zmrzliny a lahodné pomerančové omáčky. A prošli jsme se v restauraci „Paradise“. Takže můžu s klidem říct, že jsem byl v nebi a naservírovali mi takový pokrm. No, bylo to velmi chutné a pro mě neobvyklé. Následně jsem na internetu našla recept na pomerančovou omáčku s medem a likérem. Nevařím často, ale když mám náladu, tak si to užívám! Takže vítejte v nebi…
Paříž.
Složení
(pro dvě porce)
oranžová – 1 ks.
pomerančový džus – 200 ml
med – 2 lžičky
cukr – 2 polévkové lžíce. lžíce (ideálně hnědé)
pomerančový likér – 20 ml
Mátové bonbóny – 2 ks.
vanilková zmrzlina (krémová zmrzlina) – 200 g
produkty
Vaření
Příprava netrvá dlouho a není náročná. A výsledek vás vždy potěší svou jasnou chutí a vzhledem. Trvalo nám to jen 25 minut. Nalijte šťávu do pánve. Přidejte cukr, med a pomerančový likér.
Omáčka.
Po varu snižte plamen a za míchání asi 10 minut odpařujte. Sirup není potřeba příliš zahušťovat. Konzistence je mírně hustší než šťáva – to je to, co potřebujete. Jako řídká omáčka. Mezitím si připravíme pomerančové „maso“. Ovoce je nutné zcela oloupat nožem a odstranit kůži spolu s bílou částí. Určitě se zbavte veškeré slupky, jinak se chuť zkazí. Dále jednoduše vyřízneme „filé“.
Plátky pomeranče v podobě slunečních paprsků položte na plochý talíř a zalijte je teplou omáčkou.
Zmrzlinu si dejte polévkovou lžící. Nejprve namočíme do horké vody. Vznikne vám tak úhledný kousek, který položíme na teplý dezert. No a na závěr, abychom dali jídlu další zajímavou notu, rozdělíme mátový bonbón na malé kousky a přidáme ho do našeho pomerančového dezertu. Mám mátové a třešňové kapky na kašel. Tyto kousky při jídle báječně křupou. Na rozdíl od nejjemnějšího obláčku našeho dezertu. Valentýn je další důvod, proč potěšit svého blízkého. A ačkoli manžel kategoricky neuznává tuto „zámořskou“ dovolenou, snědl dezert s velkým potěšením a zjevným potěšením. A hostitelka nepotřebuje více radosti. V takových chvílích, kdy přijímáte slova vděčnosti, se začínáte cítit v sedmém nebi.
dezert
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Fotografie zdraví žil na nohou
Artróza prstů u nohou léky 3. generace
Fórum fáze hemoroidů 01
Jaké lidové prostředky k léčbě cystitidy léčba
Jak rychle roste adenom prostaty u mužů chirurgie
Plíseň nehtů jak léčit 5 let závod
Protizánětlivé při revmatismu krku
Operace hemoroidů, kdy můžete vstát
Je možné použít zinkovou mast na hemeroidy
Mast na plíseň nehtů cena je nejlepší a levná recenze pro
Bolí mě břicho, bolí 3 dny na záchod
Pokročilá jóga ruční houba
Kupte si v lékárně čípky na hemoroidy 3. stupně
Nejlepší lék na léčbu plísně nehtů Kharlamov
Výtok bez zápachu z močové trubice u mužů
Nejúčinnější lék na prostatitidu u mužů ve věku 60 let
Léčba mykózy nohou domácími prostředky 395
Úhel vertikální korespondence kyčelních kloubů foto
Zánět prostaty paže
Houba na palcích co dělat dál