‘Biquinho’ (C. Chinense). V překladu z portugalštiny to znamená zobák, nos. Mimochodem, název druhu (C. Chinense) se z latiny překládá jako pepř čínský, ale s Čínou nemá nic společného, protože jde o starý omyl v klasifikaci, který vznikl tím, že pepř po tzv. objevení Ameriky na nějakých 50 let se díky Portugalcům rozšířilo na všechny kontinenty.
Papričky jsou malé, o průměru 1 cm. Na jednom keři jich ale může vytvořit až dva a půl tisíce za sezónu. Při pěstování v zemi keře dosahují výšky 2 metrů a bohatě se větví. Lze pěstovat i v nádobách o objemu 3 litry a více. V tomto případě budou rostliny na výšku nejvýše 80 cm. Tato paprika je mírně pálivá odrůda. Jeho vůně je ovocná. Stonky se snadno oddělují od plodů. Používá se pro zavařování celého ovoce. Populární v Brazílii. Nyní aktivně roste v USA a Mexiku.
‘Trinidad Moruga Scorpion Yellow’, ‘Trinidad Moruga Scorpion Yellow’ (vylepšené). Také označovaný jako C. Chinense.
Jedna z nejpálivějších papriček na světě s pálivostí až 1,5 milionu Scovilles. Kilogram takové papriky nahradí 300–500 kg paprik, které se prodávají na našem trhu.
Tato odrůdová řada se vyznačuje většími plody, které jsou 3x větší, než je standard pro tuto odrůdu.
Paprika na fotografii váží 18 g, standardně 4,5 g.
Můj hybrid bez jména. Zatím bez titulu. Při vytváření tohoto hybridu byla použita řada Trinidad a řada Scotch Bonnet.
Hmotnost toho největšího je přesně 50 g, zbytek je 35+. Velmi produktivní. První uzel nesl 8 paprik z 10 květů. Na zbývajících úrovních je 4-6 v každém uzlu. Jedna z rostlin zlomila svůj podvazkový kůl od váhy ovoce. Pálivost je na 0,5 milionu scoville, vůně je ovocná a velmi intenzivní. Barva se ukázala blíže lososové.
‘Aji Amarillo’ (C. Baccatum) ‘Aji Amarillo’
Vzácná odrůda z Peru, kde se jí také říká limetkový pepř. Jen s touto paprikou připravíte pravé peruánské ceviche. Na jeho základě se vyrábí „tygří mléko“, ve kterém se marinují syrové ryby, základ ceviche. Marináda zbylá po rybě je považována za afrodiziakum a lék na kocovinu. Ne nadarmo se této paprikě říká limetka – má velmi kyselou chuť, což je u paprik tohoto typu velmi neobvyklé. Ostrost je průměrná, asi 30 000 Scovilleů.
Přečtěte si také:
Jaká antibiotika na hemoroidy užívat a jaká ne
Rakytníkové čípky na hemoroidy recenze fotky na fóru
Plíseň nehtů podepisuje fotografie na kůži
Pořiďte si přístroj na léčbu plísní nehtů se širokým spektrem účinku
Retinol pro růžovku doma
Nejlepší za ceny oválného faceliftu
Lék na cystitidu x
Maskovat řídké vlasy youtube
Proč potřebujete léčit houbu nehtů octem
Výtok z močové trubice se zápachem u mužů
Léčba rektálních hemoroidů jódem
Lékařská pedikúra na plíseň nehtů cena recenze ošetření
Jaké bylinky na křečové žíly nohou recenze
Halus hallux valgus
Co to znamená, když vás bolí ruka cena
Bolest v lokti, necitlivost v prstech, epizoda 7
Jak dlouho trvá rehabilitace po artroskopii kolene rkn
Komprimovat se solí na klouby, jak dlouho vydržet
Obličejový peeling s kyselinou jantarovou
Který lékař je zodpovědný za klouby a kosti dvojité zkřížené hnáty