Každý, kdo alespoň trochu rozumí složitosti vaření masa, vám řekne, že Jak chutné jídlo do značné míry závisí na tom, jak správně jste jej připravili. A nejde jen o to, jak správně jste vybrali maso, jaké koření jste použili a jak kvalitní marinádu jste si koupili. Kontrola teploty uvnitř kusu hraje velkou roli při správném vaření masa. Proto je teploměr na maso jedním z hlavních doplňků v kuchyni každého, kdo chce proniknout do tajů pořádného steaku. Našli jsme spoustu důvodů, proč byste si měli pořídit teploměr na maso a začít ho používat co nejdříve.
—1— Ovládání
Různé druhy masa mají své vlastní teploty vaření. Tato značka se obvykle považuje za práh, při kterém všechny škodlivé bakterie v mase umírají, ale vitamíny a chuťové vlastnosti zůstávají. Pro středně propečený hovězí steak je teplota 65°C. Dobře hotovo při teplotě 75°C. Jehněčí maso dosáhne své nejvyšší chuti při 85 °C, vepřové při 90 °C. V případě pokrmů z kuřecího nebo drůbežího masa je potřeba nejvyšší teplota – asi 95°C. K určení ideálního okamžiku potřebujete teploměr na maso. Odpadne tak nutnost propichovat maso nožem staromódním způsobem a dívat se na jeho barvu.
—2— Výsledek odpovídá očekávání
Velmi mnoho receptů na maso zavádí do výchozích údajů další parametr – teplotu vaření. A nejde jen o rozmar kuchařů – tento aspekt může být pro chuť pokrmu rozhodující. Tady se bez teploměru neobejdete. To platí zejména pro steaky, kde je stupeň propečení jedním z určujících faktorů.
—3— Princip fungování
Princip činnosti teploměru na maso je velmi jednoduchý – všechny mají sondu, kterou je nutné vložit do masa. Některé sondy jsou vidlicového typu, jiné jsou paprskové. Každopádně způsob práce s teploměrem je velmi jednoduchý – teploměr vložíte do syrového kusu a pustíte se do vaření. Teploměry se nebojí tepla a odolají všem stupňům vaší trouby nebo grilu.
—4— Všestrannost
Na používání teploměrů na maso je hezké, že je lze použít nejen na maso. Pečení, kastrol a dokonce polévka – každé jídlo, pro které je důležitá teplota vaření, bude dokonale uvařeno pomocí teploměru.
—5— Typy teploměrů na maso
Okamžité teploměry. Takové teploměry změří teplotu za vteřinu a fungují na principu přiložení sondy na povrch masa. Mohou se mýlit kvůli skutečnosti, že teplota na povrchu kusu a uvnitř se vždy liší.
Bezdrátové teploměry. Mají základnu s displejem a speciální sondu, která se umístí do kousku masa.
Vidličkový teploměr. Nejběžnější a nejpřesnější typ teploměru, který měří teplotu uvnitř masa s přesností na stupeň a má tepelně odolný povlak.
Přečtěte si také:
Proč mají sportovci cervikální křečové žíly
Zvrtlo mi koleno, bolí to zevnitř, stiskni
Oddělení nehtové ploténky na prstech léčba léky
Způsob, jak zhubnout tabulka nemocí
Seznam kapslí na hubnutí
Kvasinková plíseň na kůži nohou a jódová mast
Tejpování obličeje recenze důsledky
Oxolinová mast léčba plísní jódem
Jak pít glukofág na hubnutí recenze pro
Nejlepší na vrásky pod očima
Jak užívat elcarnitin na hubnutí 02.08.2016
Jablečný ocet na plíseň nehtů tablet cena
Jak ošetřit boty s houbou ošetřením kyselinou octovou doma
Knihy o obezitě ke stažení bf2
Obrysová plastická chirurgie rtů a nosoústních rýh
Ložiska soli při dně stupeň 9
Lékař kontroluje prostatu
Jak dlouho trvá hojení přetrženého vazu na noze hennou
Plíseň nehtů se vyskytuje ve všech zeměpisných šířkách
Plísně nohou a prstů