Jsem zastáncem zdravé výživy. Velmi zřídka jím smažená jídla, nikdy tučná jídla, prakticky nikdy nejím majonézu, vždy se ji snažím nahradit zakysanou smetanou. Ale každý člověk, dokonce i ten, kdo jí správně, chce někdy vyzkoušet nějakou „škodlivou pochoutku“. Chci hned říct, že jsem nikdy nezkoušela shawarmu, která se prodává v kioscích, ale když jsem viděla tento recept, nemohla jsem si ji uvařit). A jakmile je toto jídlo připraveno, stalo se tradičním v naší „letní“ stravě, kdy dozrávají venkovské okurky a rajčata.
Složení
Pro 2 porce
Tenký lavash – 2 ks.
Kuřecí prsa – 1 kus
Cibule – 1 ks. (velký)
Rajčata – 2 ks. (průměr)
Okurky – 2 ks.
Rostlinný olej
Ocet
Na omáčku
Majonéza – 2 lžíce. lžíce
Kečup – 2 polévkové lžíce. lžíce
Vaření
Kuřecí prsa omyjte, zbavte kůže a oddělte filet od kostí. Filet nakrájejte na kostičky, ne moc nadrobno, aby se při smažení neoschl, vložte na pánev, osolte, přidejte trochu rostlinného oleje a na středním plameni smažte do zlatova.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkroužky, vložíme do hluboké mísy a zalijeme studenou vodou s přídavkem octa (asi 1/2 lžičky). Rajčata a okurky omyjte a nakrájejte na malé kostičky nebo je nakrájejte pomocí multikráječe a promíchejte. Na omáčku smícháme majonézu a kečup. Slijte cibuli.
Když jsou všechny ingredience připraveny, začneme sestavovat obří shawarmu!
Plát pita chleba rozložte a 2/3 jeho povrchu namažte polovinou omáčky.
Na omáčku položte polovinu nakládané cibule.
Na cibuli položte kousky smaženého kuřecího řízku, také polovinu.
Potřete polovinou okurkovo-rajčatové směsi, můžete přidat i trochu soli
Dále složte pita chléb do obálky – přehněte okraje podél dlouhé strany dovnitř, poté pravý krátký okraj a přeložte levý dlouhý okraj nahoru. Doufám, že jsem to vysvětlil jasně)) Můžete to vidět na fotce.
Myslím, že jako možnost můžete dát náplň doprostřed pita chleba a také přehnout okraje, ale já to dělám vždy jako na fotce. Sbíráme i druhou shawarmu.
Obří shawarma je připravena! Shawarma se ukáže být skutečně gigantická – chutná, šťavnatá, sytá! Musíte ji sníst ihned (!) po uvaření, protože omáčka rozmočí tenký pita chléb a shawarma se vám bude rozpadat přímo v rukou. I když jsem se taky párkrát někde tence zlomil. Pak přijdou na řadu lžíce)) Ale věřte, že když jste zaneprázdněni pojídáním domácí shawarmy, je jedno, jestli ji jíte rukama nebo lžící)) Olíznete si prsty! Doufám, že můj recept bude pro někoho užitečný, napsal jsem, když jsem byl ještě ohromen včerejší přípravou!)) Děkuji za pozornost!
Přečtěte si také:
Hypertrofie synoviálních záhybů kolenního kloubu je
Na bolesti zad a dolní části zad diklofenak a
Jak léčit hormonální vypadávání vlasů u žen doma
Je možné nemít náhradu kolenního kloubu youtube
Částečná ruptura mediálního vazu kolenního kloubu operace cena
Hemoroidy po průjmu, jak léčit štítnou žlázu
Jak léčit onycholýzu nehtů po gelovém laku na nohou
Mast na plíseň kůže nohou cena za lahvičku
Nohy silně voní i po umytí auta
Pánské kompresní punčochy sigvaris recenze
Káva škodí kloubům a vazům
Rehabilitační centrum kolenního kloubu ks
Peeling obličeje doma z kávové sedliny
Cvičení na vibrační plošině pro hubnutí břicha a boků od Laysan
Svědění v močové trubici, podívejte se u kterého lékaře
Potíže s močením, co si vzít
Cystitida příznaky testy moči cena
Jak si pomoci s hemeroidy, silnými bolestmi, jak je vyléčit
Je možné zhubnout líbáním, když si vezmete projímadlo
Žíla na noze je oteklá a bolí žaludek