Kolik úžasných jídel lze připravit z pohanky. Jedná se o produkt, který se skvěle hodí do různých nádivek, polévek i jako univerzální příloha k jakémukoli předkrmu. Sestavili jsme TOP 9 lahodných jídel s pohankou. Takové recepty budou užitečné pro každou hospodyňku, která se stará o zdraví svých blízkých. Ostatně pohanková kaše obsahuje mnoho užitečných mikroelementů a jedním z nich je železo, bez kterého se nikdo neobejde.
Pohanka ve stylu obchodníka
O způsobu přípravy takového pokrmu už asi slyšel a ví každý, ale pokud nevíte nebo jste zapomněli, pak vám prozradím, jak udělat lahodný pokrm – pohanku ve stylu obchodníka.
Složení:
maso – půl kilogramu;
pohanka – 300 gramů;
cibule – 1 kus;
mrkev – 1 kus;
česnek – 1 stroužek;
bobkový list je věc;
sůl a pepř.
Pohanka ve stylu obchodníka. Recept krok za krokem
Maso dobře opláchněte a nakrájejte na kousky. Vezměte si maso, které preferujete. Dále orestujeme dozlatova, přidáme bobkový list, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dozlatova. Pohanku zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát.
Nyní udělejte zeleninový dresink, orestujte cibuli, nastrouhanou mrkev. K masu přidáme připravenou zeleninu s nadrobno nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme.
Poté přidejte cereálie a přidejte horkou vodu, přibližně 2,5 šálku, přiveďte k varu a snižte teplotu. Když se všechna voda vstřebá a kaše změkne, pohanka je hotová.
Na závěr přidejte trochu másla.
Do zeleninového dresinku můžete přidat i jemně nasekané bylinky.
Pohanka v obchodním stylu vás potěší svou chutí každý den a nejednou poslouží jako vydatný pokrm. Potěšte své blízké, trávte čas ve společnosti a kaše pro ně bude vynikající pochoutkou, aniž by vám zabrala spoustu času na přípravu.
Pohanka na „ruský styl“
Chcete-li proměnit všední den ve svátek, uvařte si pohanku na „ruský způsob“ a pozvěte ke stolu celou rodinu, pohostíte vás neobvykle uspokojivým a chutným pokrmem.
Složení:
pohanka – 300 gramů;
žampiony – 600 gramů;
vařená vejce – 4 kusy;
cibule – 2 kusy;
mrkev – 1 kus;
sůl, pepř.
Pohanka „v ruském stylu“. Recept krok za krokem
Pohanku dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě.
Vařte také vejce.
Dále se postaráme o zeleninu. Je třeba nakrájet cibuli a nastrouhat mrkev.
Houby nakrájejte na plátky.
Nyní se pustíme do vaření. Na rozehřáté pánvi orestujte cibuli a mrkev, přidejte k pohance.
Dále orestujte houby, osolte a přidejte je také k pohance.
Nakrájejte vejce a přidejte je do pohanky.
Podávejte horké.
Pohanka “V ruštině” se stane opravdovou lahůdkou pro milovníky hub. Zajistěte si kompletní oběd přípravou takového vydatného jídla.
Pohanka východní
Skutečně mimořádná příprava orientální pohanky mnohé překvapí. Ve vůni kaše dominují tóny orientálního koření a dodávají jí zvláštní chuť. Ohodnoťte toto jídlo a bude na vašem stole více než jednou
Složení:
pohanka – 350 gramů;
žampiony – 200 gramů;
cibule – 1 kus;
česnek – 1 stroužek;
chili paprička – půlka;
sójová omáčka – 1 polévková lžíce;
slunečnicový olej – 1 polévková lžíce;
citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
špetka semínek kardamomu;
sůl, pepř.
Pohanka východní. Recept krok za krokem
Pojďme k pohance. Vsypte obiloviny v poměru 1:2, to znamená, že na část pohanky vezmu dvakrát tolik vody. Dáme na vysokou teplotu, přivedeme k varu, zredukujeme a osolíme. Vařte, dokud nebude hotovo.
Houby omyjte a nakrájejte na plátky.
Na pánev nalijeme olej, přidáme kardamom, najemno nakrájený česnek a chilli. Poté přidejte cibuli, a až zprůhlední, přidejte houby, citronovou šťávu, sójovou omáčku a sůl.
Do pohanky přidejte houbový dresink.
Můžete odeslat. Při podávání ozdobte mátou; věřte, že jde o velmi neobvyklou kombinaci, která u každého vzbudí zájem.
Tuto pohanku bude chtít vyzkoušet každý bez výjimky. Navzdory skutečnosti, že kaše obsahuje jednoduché ingredience, celá moje rodina je potěšena orientální pohankou. Překvapte svou rodinu svou kulinářskou fantazií.
„Dušenovskaja pohanka“
Když nevím, co uvařit k večeři, okamžitě se mi v hlavě vynoří recept na pohanku Dušenovskaja. Jednoduchá a rychlá příprava vás nedonutí pracovat až do pozdních večerních hodin.
Složení:
mleté maso – 600 gramů;
pohanka – sklo;
paprika – 2 kusy;
tvrdý sýr – 200 gramů;
rajčata – 3 kusy;
cibule – 1 kus;
solné koření.
“Pohanka Dušenovská.” Recept krok za krokem
Mleté maso smažte na mírném ohni.
Zatímco se smaží mleté maso, my děláme zeleninu. Cibuli nakrájíme, papriku nakrájíme na kostičky a přidáme k mletému masu. Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtverečky a dáme na pánev s mletým masem. Vzniklou hmotu osolte a opepřete.
Mezitím si uvařte pohanku. Chutnější bude, když se vaří v masovém vývaru, i když voda je také velmi chutná.
Hotovou kaši smícháme s mletým masem a zeleninou a dobře promícháme. Nechte kaši chvíli vařit se zavřeným víkem.
Potom to vložte do kotlíků nebo hrnců. Navrch posypte strouhaným sýrem.
Kaši pečte v předehřáté troubě, dokud se neobjeví lahodná kůrka.
Podání pohanky v květináčích nebo cocotte předčí všechna vaše očekávání.
Pohanka Dushenovskaya dokáže vytvořit sváteční atmosféru v obyčejný den a rozdávat dobrou náladu všem kolem.
Pohanka s uzeným masem
Výborná, uspokojující, lahodná pohanka s uzeným masem. Můj manžel tuhle pohanku prostě miluje a já ji mám taky ráda. Trocha kouzel na sporáku a kaše je hotová a já mám ještě spoustu volného času, kterého je v našich životech tak málo.
Složení:
uzená hruď – 100 gramů;
vařené vepřové maso – 80 gramů;
šunka – 100 gramů;
cibule – 1 kus;
1 mrkev;
pohanka – 1 sklenice;
voda – 400 mililitrů;
máslo;
sůl, koření.
Pohanka s uzeným masem. Recept krok za krokem
Je lepší vařit v hrnci nebo na pánvi se silným dnem, v budoucnu budeme muset dát pokrm do trouby.
Cibuli nakrájíme, mrkev nastrouháme a orestujeme na másle. Přidáme nakrájené uzené maso a podlijeme trochou vody nebo vývaru, aby se zálivka provařila.
Poté přidejte sůl a koření. Doporučuji papriku a černý pepř.
Když se dresink vyvaří, nasypeme na něj propláchnutou pohanku, zalijeme vodou a kaši nemícháme.
Když se vaří, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečte, dokud se všechna voda nevsákne do cereálií. Trvalo mi to 45 minut.
Nezapomenutelnou vůni a chuť pohanky s uzeným si budete pamatovat ještě dlouho. Toto jídlo se může snadno stát oblíbenou rodinnou pochoutkou. Tento způsob přípravy velmi oceníte.
Pohanka „Assorted“
Pohanka a maso jsou velmi dobrá kombinace, a když přidáte zeleninu, vyjde to velmi chutně. Rád bych vám doporučil ještě jedno jídlo, pohanku „Rozmanité“.
Složení:
pohanka – 400 gramů;
mleté maso – 600 gramů;
rajčata – 4 kusy;
cibule – 3 kusy;
mrkev – 1 kus;
slunečnicový olej – 1 polévková lžíce;
Mletý černý pepř;
Mletá červená paprika;
Mletá paprika;
Bavkový list;
Sůl.
Rozmanité pohanky. Recept krok za krokem
Nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova a přidáme k ní mleté maso a zatímco se vaří, dáme si pozor na rajčata. Zalijeme je vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev také nastrouháme a přidáme k mletému masu.
Pohanku podusíme v osolené vodě na mírném ohni. Umístěte bobkový list.
Nyní k mletému masu přidejte rajčata, sůl, papriku a směs paprik. Dobře dusíme, dokud rajčata nepustí šťávu.
Smíchejte hotové mleté maso s pohankou.
Podávejte jídlo horké.
S pohankou „Assorted“ se můžete vždy dobře najíst. Připravte své rodině lahodný a uspokojivý oběd.
Pohanková kaše s masem v hrnci
O svátcích opravdu miluji vaření v kotlích a hrncích. A když chcete něco neobvyklého na běžný den a v lednici je standardní sada produktů, tak samozřejmě není moc na výběr. Pak bez jakékoli lítosti přebírám jednoduchý recept na přípravu pokrmu, pohankovou kaši s masem v hrnci.
Složení:
maso – 700 gramů;
pohanka – 250 gramů;
cibule – 1 kus;
vavřín – 1 list;
Pohanková kaše s masem v hrnci. Recept krok za krokem
První věcí, se kterou začínáme vařit, je maso. To je potřeba dobře umýt a nakrájet na malé kousky. Moje oblíbené maso je drůbež, jako je krůta, ale můžete použít, co máte nebo máte rádi.
Položte kousky masa na dno hrnce.
Další vrstva je z cibule nakrájené na půlkroužky. Přidejte také bobkový list.
Nyní opláchněte pohanku a vložte další vrstvu do hrnce.
Zalijte osolenou vroucí vodou nebo vývarem.
Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů na 60 minut.
Můžete přidat máslo.
Pohanka je hotová, prostřete stůl.
Další snadný a cenově dostupný recept, který rozzáří každý den i večer. Uvařte si ji a pohanková kaše s masem v hrnci se stane jedním z vašich oblíbených jídel.
Pohanka s mrkví a vejcem
Tento recept ocení ti, kteří nemají absolutně čas na dlouhé vaření. Pohanka s mrkví a vejci bude výbornou snídaní nebo večeří před nebo po náročném dni. Je to vynikající alternativa k omeletám a míchaným vejcím.
Složení:
pohanka – 100 gramů;
voda – 1 sklenice;
mrkev – 1 kus;
cibule – 1 kus;
vejce – 1 kus;
slunečnicový olej -50 mililitrů;
sójová omáčka – 15 mililitrů;
sůl, pepř.
Pohanka s mrkví a vejcem. Recept krok za krokem
Uvařte cereálie. Pokud ale máte rádi málo slaná jídla, nesolte příliš, protože kaši budeme dochucovat sójovou omáčkou.
Dále orestujte cibuli a nastrouhanou mrkev.
Teď, když pohanka vychladne, ochutíme ji sójovou omáčkou a dáme na pánev s cibulí a mrkví, promícháme. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Na kaši nalijte vejce, zašlehejte celé, nebo můžete i trochu vyšlehat.
Přikryjte a vařte, dokud nebude vejce hotové.
Doufám, že z vašeho jídelníčku zmizí rychlé občerstvení z obchodu, protože pohanka s mrkví a vejci je mnohem chutnější, výživnější a příprava takového jídla bude rychlejší než jít do obchodu .
Pohanka s houbami v květináčích
Tato pohanka s houbami v květináčích mi připomíná julienne, jen je mnohem jednodušší na přípravu. Doporučuji podávat k obědu nebo večeři jako hlavní jídlo.
Složení:
žampiony – 300 gramů;
pohanka – sklo;
cibule – 1 kus;
sůl, pepř;
máslo.
Pohanka s houbami v květináčích. Recept krok za krokem
Nejprve se pojďme zabývat houbami. Omyjte a nakrájejte na tenké kousky. Můžete použít jakékoli houby, které máte rádi. Miluju hlavně ty bílé. A pokud si vezmete divoké houby, musíte je nejprve uvařit. Vzal jsem si žampiony z obchodu, které se snadno smaží.
Dále nakrájejte cibuli a přidejte ji na pánev. A když cibule zprůhlední, přidejte houby a opékejte, dokud nebudou hotové.
Poté houby dejte do hrnců, nebo pokud hrnce nejsou, použijte zapékací misku, přidejte čistou pohanku a zalijte vodou nebo vývarem.
Vložíme do trouby na 180 stupňů asi na půl hodiny. A na konci otevřete víko a můžete posypat strouhaným sýrem a nechat dalších 10 minut bez vypínání trouby.
Použijte svou fantazii a udělejte tento recept jedinečný a nezapomenutelně lahodný. Kolik dalších komponent můžete přidat k dokonalé pohance v hrncích podle vaší chuti.
Přesto se z jednoduché pohanky dá připravit nepřeberné množství lahodných pokrmů. Takové cereálie by rozhodně neměly chybět v jídelníčku každého a každá správná hospodyňka by měla dbát na to, aby její rodina jedla pestrá jídla a v TOP 9 lahodných pokrmech s pohankou najdete pokrm pro každý rozmar!
Přečtěte si také:
Spondyloartróza lumbosakrálního ICD 10 cena
Antibiotika na záněty žil na nohou
Křečové žíly žádné adresy klinik telefonní čísla lg
Výživné pleťové masky doma po dobu 30 let
Vrásky pod očima v 18 letech pokud
Hodnocení účinných čípků pro hemoroidy stupně 4
Inzulinová rezistence dietní seznam potravin tabulka
Bolest v pravé noze Luule Viilma
Normální adenom prostaty u mužů bez
Co je ketóza pro hubnutí u 30letého člověka
Chemický peeling na obličej recenze doma
Je možné mít anální sex, pokud máte hemoroidy
Termální voda na obličej recenze, která je lepší hodnocení
Chlad na bolavý kloub ks
Lék se nazývá kloubní kloub
Mohou hemoroidy způsobit průjem youtube
Suprapatellární burzitida kolena
Plíseň nehtů kterého lékaře jít studovat
Příznaky a léčba artritidy kloubů pro ženy
Osteochondróza krční páteře CT lm