Historie receptu
Jahody jsem jedl jen 2x v životě. A toto je druhé)) Samozřejmě v Salekhardu to přes den nenajdete, ale mám rezervu…
Přečíst celé
Počet porcí: 9, čas: 35 minut
Energetická hodnota na porci
Obsah kalorií – 216,5 kcal, bílkoviny – 4,9 g, tuky – 8,2 g, sacharidy – 30,8 g.
Složení
Pšeničná mouka: 250 g Kuřecí vejce: 1 ks Prášek do pečiva: 1 lžička Jahody: 300 g Rostlinný olej: 50 ml Kefír 3,2 %: 400 ml Cukr: 50 g Vanilkový cukr: podle chuti
Pokyny k vaření
Nejprve rozmrazte jahody. Kefír zahřejte, nalijte ho do mísy, rozbijte do něj slepičí vejce a promíchejte. Přidáme 20 gramů krupicového cukru, vanilkový cukr, přidáme mouku, prášek do pečiva, dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky. Pokud je kefír dobře zahřátý, prášek do pečiva začne pěnit a palačinky budou nadýchanější. Do těsta vmíchejte 100 gramů jahod, ale velmi opatrně, protože se jedná o jemnou bobule, která se snadno mele téměř na prášek. Konzistence těsta by měla připomínat hustou zakysanou smetanu.Rozpálíme pánev, nalijeme na ni 2 polévkové lžíce. rostlinného oleje, naberte těsto polévkovou lžící a nalijte do pánve v určité vzdálenosti od sebe, abyste neskončili s jednou velkou palačinkou. Asi po 40 sekundách budou palačinky z jedné strany opečené, pak je třeba je opatrně zvednout stěrkou nebo vidličkou a převrátit na neopečenou stranu. Zkuste lívanečky na pánev trochu „plácnout“, aby se těsto lehce rozprostřelo po povrchu, budou pak nadýchanější.K smažení každé nové porce palačinek je potřeba přidat více rostlinného oleje, aby byly nelepí se na pánev.Hotové palačinky dáme do misky na papírovou utěrku,aby se vsákl přebytečný tuk.Zatímco se palačinky smaží, dáme zbylé jahody do hrnce s horkou vodou,přivedeme k varu na sporáku , vařte 5 minut, přidejte zbývající krystalový cukr. Nalijte trochu tekutiny do šálku, přidejte 1 polévkovou lžíci. mouky, dobře mícháme, dokud se hrudky nerozpustí, opět dáme pánev s jahodami na sporák, přivedeme k varu a zalijeme šťávou a moukou. Za míchání vařte 3 minuty do zhoustnutí. Odstraňte z tepla a ochlaďte. S výslednou omáčkou podávejte palačinky, podle potřeby posypané skořicí.
Tip na recept
Nikdy neopakujte mé chyby a nepoužívejte Activii na palačinky, i když je to trojitý kefír!!! Placky nevykynou, vyklopí se naplocho a přilepí se na pánev i s olejem! Vezměte si nejběžnější, levný kefír a vychutnejte si báječné palačinky. Do receptu jsem napsal „kefir“, protože je správný.
Sdílet
Přečtěte si také:
Svědění v močové trubici a testy jsou dobré
Kuličkový masážní přístroj na obličej 12 válečků
Okamžitá obnova vlasů želatinou
Jak odlišit trombózu od hemoroidů 3. stupně
Masáž obličeje pro zpevnění doma po 40
Léčba hemoroidů s kamencem recenze
Lék proti bolesti při adenomu prostaty
Proč je po hemoroidech svědění
Středomořská strava pro hubnutí zotavení menu
Co dělat s hemeroidy
Gel v ramenním kloubu ks
Hodnocení obličejových peelingů s exfoliačními kyselinami
Jak sedět s hemoroidy během exacerbace
Náklady na laserovou operaci žil nohou jsou možné
Vertebrogenní syndromy spinální osteochondrózy 1. stupně
Mořské plody na dnu mohou být artik asti
Vrásky na tvářích důvody 35.5
Dieta pro léčbu bolesti kyčelních kloubů
Vlasy vypadávají, když přestanu brát vitamíny
Online trénink akupunkturního liftingu obličeje