Pokud chcete jíst vlastní houby po celý rok, musíte se naučit uvařit je. Nákup v obchodě nepřipadá v úvahu. Výrobci často přidávají hodně octa a škodlivých konzervantů a samotné houby jsou pochybné kvality. Ale je velmi snadné se tímto produktem otrávit nebo si „vydělat“ nebezpečnou nemoc – botulismus.
Houby na zimu ve sklenici lze připravit na několik způsobů. Ke konzervování jsou vhodné téměř všechny odrůdy (samozřejmě jedlé): hřib bílý, hřib, hřib, hřib mechový, hřib, liška, medovník, žampiony, žampiony, žampiony, prasečí hřiby a další. Solení hub je vhodné, protože nevyžaduje sterilizaci a v zimě lze solené houby použít k přípravě různých pokrmů. Solit lze téměř všechny houby, jen některé vyžadují speciální zpracování.
Houby nasolené na zimu
Nasolení hub nevyžaduje sterilizaci a v chladném období je tak příjemné otevřít sklenici uzavřenou vlastníma rukama a chroupat aromatickou russulou nebo mléčnými houbami v zakysané smetaně a s česnek! Existují tři hlavní způsoby solení:
Hot;
Studená;
Vysušte.
Houby na zimu ve sklenicích: horká metoda
1. První možnost
Přemyté nakrájené houby vařte půl hodiny ve vroucí vodě. Poté opláchněte tekoucí vodou a položte ve vrstvách do připravených nádob, každou vrstvu posypte solí. Po 7–8 dnech lze takové houby již podávat.
2. Druhá možnost
Pro hřiby, duby, hřiby a hřiby je vhodný druhý horký způsob. Oloupané houby vložíme do předem osolené vroucí vody. Poté je vložte do předem sterilizovaných sklenic. Nahoru musíte nalít malé množství slunečnicového oleje. Dále hrdlo zavařovací sklenice uzavřeme papírem a svážeme provázkem nebo gumičkou. Houby připravené touto metodou jsou ideální do polévek a hlavních jídel.
Houby na zimu doma: metoda moření za studena
Mnoho hospodyňek dává přednost této metodě, protože houby vařené za studena lze skladovat po dlouhou dobu, jsou křupavé a tvrdé. Houby (kromě rusuly a šafránových kloboučků) je nutné uchovávat několik hodin ve studené vodě. Mléčné houby budete muset několik dní namočit a nezapomenout dvakrát denně vyměnit vodu. Vložte houby do skleněné mísy ve vrstvách, každou posypte solí, v poměru 50 gramů soli na kilogram hub. Nahoru položte plochý talíř, na něj závaží a přikryjte gázou. Houby budou hotové za 30 dní. Pro jistotu můžete počkat 40. Nezapomeňte odstranit plíseň, která se vytvoří.
Houby ve sklenici na zimu: suchá metoda
Tuto metodu ponecháme u čepic rusuly a šafránového mléka. Houby očistíme velmi pečlivě měkkým kartáčkem. Otřete vlhkým hadříkem. Pokud jsou houby špinavé a rozhodnete se je umýt, důkladně je osušte papírovými utěrkami. Předem si připravte sklenice, do kterých budete žampiony vkládat. Každou vrstvu posypte kořením a solí. Vršek zakryjte gázou a nezapomeňte přitlačit závažím. Po dvou dnech zkontrolujte, zda se houby usadily. Pokud ano, můžete navrch přidat čerstvé. Čekáme další týden. Můžete to zkusit!
Jak připravit houby na zimu: užitečné tipy
Houby, smrže, prasata, čáry je lepší solit horkou metodou, jinak mohou nastat smutné následky
Pokud jsou houby hodně špinavé, můžete je na 3 hodiny namočit do solného roztoku
Chcete-li houby trochu zesvětlit horkou metodou, dejte do vody lžičku kyseliny citronové
Nasolené houby se skladují v průměru 6 až 8 měsíců v chladné místnosti při teplotě 0º až 6º
Před podáváním osolených hub nebo ochucení zakysanou smetanou je dobře opláchněte ve studené vodě
Houby nemůžete nakládat do pozinkovaného, hliněného nebo smaltovaného nádobí s poškozeným smaltem
Lze solit ve skle, smaltu s ideálním povrchem i dřevěných sudech
Nakládané houby na zimu ve sklenicích
Marinování hub není tak složité, pokud se naučíte pár triků.
1. Houby vařte do měkka. 5 minut před odstavením z ohně osolte vodu, přidejte ocet nebo kyselinu citronovou a opepřete. Buďte připraveni na to, že marináda nebude příliš elegantní: bude zakalená a špinavá.
2. Připravené houby vložte do sklenic, naplňte je marinádou a přikryjte plastovými víčky.
Pokud chcete nakládané houby uchovat na delší dobu, uvařte houby v osolené vodě (2 lžíce soli na litr vody). Marinádu připravte zvlášť. Vložte houby do sklenic, naplňte marinádou a uzavřete kovovými víčky.
Jak nakládat houby na zimu do sklenic: užitečné tipy
Nepoužívejte „zraněné“ houby, které jsou příliš velké pro nakládání. V ideálním případě chcete malé a hezké. Velké nezapomeňte nakrájet na 4 kusy
Na konzervaci jsou vhodné hřiby, hřiby, drahé hřiby, medonosné hřiby, muchovníky, hřiby, kloboučky šafránové, žampiony, rusa
Před vařením nezapomeňte odstranit kůži z víček másla
Máslové ořechy nelze vařit společně s hřiby, jinak první zčernají
Pro konzervaci hřibů a hřibů vařte asi 15 minut, ostatní druhy – 20–30 minut
Nezapomeňte sterilizovat kovová víčka kvůli konzervaci
Nakládané houby můžete jíst nejdříve 30 dní po přípravě, jinak nestihnou vstřebat marinádu
Nakládané houby skladujte na chladném místě po dobu 6 až 12 měsíců.
Abyste zabránili infekci botulismem, zavařovací sklenice vařte asi půl hodiny
Jak vidíte, receptů na houby ve sklenicích na zimu je mnoho. Vyzkoušejte je všechny a vyberte si tu svou. Nebo možná vymyslíte unikátní vlastní metodu?…
Přečtěte si také:
Top nejlepší peeling na obličej
Latentní průběh prostatitidy, co to znamená u mužů
Jak odstranit plíseň nehtů pomocí lidových prostředků, metoda 4
Lék na kloubní injekce ostenil
Léčba mykózy nohou krém na boule na palcích s jódem
Jak léčit alopecii u žen na hlavě
Poranění v loketním kloubu 2. stupně
Může kořeněné jídlo způsobit hemoroidy
Kroupy dieta pro hubnutí po dobu 3 dnů foreca
Revmatoidní artritida kolena foto klasika
Bolest v ramenním a kyčelním kloubu vpravo
Čípky na hemoroidy cena
Zimmer pooperační bandáž kyčle
Červená paprika, uzená paprika a impotence a jak se projevuje
U zevních hemoroidů se provádí kolonoskopie bez anestezie
Produkty Dukan diet Dukan table otzivi
Je možné urbech na dietě
Léčit impotenci v domácích vejcích
Bulharský fotogel na plíseň nehtů
Typy vypadávání vlasů u žen recenze